Turer og aktiviteter

Foto: Ås Turlag
2021 er kystens og friluftslivets år. Ås turlag har laget et program med varierte turer for vår- og sommersesongen, last ned turoversikt her. Noen går i spennende skogsterreng, andre i vakre kystnære områder. «Månedens langtur» den siste lørdagen/søndagen i måneden er blitt en tradisjon. Tirsdagsturene på dagtid fortsetter. Kyststimaraton-turene som vi arrangerte i fjor, var så populære at de gjennomfører vi i år også! Her kan du gå hele kyststrekningen fra Oslo til Østfold etappevis. Vi har også noen turer spesielt for barnefamilier.  Dette er turer som er litt mer tilrettelagt for barn og de er merket spesielt i turoversikten. DNT har utarbeidet egen smittevernplan i samråd med myndighetene, slik at det skal være trygt å delta på tur!
På grunn av koronasituasjonen har vi innført obligatorisk forhåndspåmelding og antallsbegrensing på alle turer inntil videre. Du kan lese mer om turene våre og melde deg på her på hjemmesidene våre, trykk på Se alle våre turer og aktiviteter nederst på denne siden.

Har du lyst til å gå tur på egenhånd, kan vi anbefale stiene i nærområdet som turlaget har skiltet og merket.  Her er det mange å velge mellom.  Noen av de nyetablerte er «Tangenrunden» i Eldorskogen, og «Åsrunden» som går ned til Årungen. Ås turlag har siste året satt opp to gapahuker i samarbeid med Camp Norway og Ås kommune.  Disse er også fine turmål å ta med barn på.

Stigruppa jobber kontinuerlig med rydding og merking av stier, og de har stadig nye stiprosjekter på agendaen. Det er derfor mange muligheter for tur i nærmiljøet. Stigruppa har bl.a. vært aktive med rydding og merking av flere stier i Breivollområdet, og til våren blir det åpning av en nyetablert kultursti ved Breivoll gård.

Vi er glade for å kunne fortelle at Ås turlag trykker opp et nytt opplag av turtipsheftet «Bli kjent med Ås».  Her er det flere flotte turforslag på turer i Ås. Heftet er gratis og legges ut på offentlige steder i Ås.

Ås turlag drives på dugnad, og det er mange spennende oppgaver.  Ta kontakt med turlaget dersom DU har lyst til å bruke av din tid for at andre skal få gode naturopplevelser.  Vi lover at du vil oppleve mye hyggelig som frivillig!

Vi håper å se deg på en eller flere av våre turer i 2021!

Christine Pehrson, leder Ås turlag