Turer og aktiviteter

Et blankt nytt år står foran oss med en uendelighet av turmuligheter! Ås Turlag fortsetter ufortrødent med å legge til rette for dine opplevelser i skog og mark. Vår viktigste oppgave og største glede er å bidra til at stadig flere kommer seg ut i naturen. Og turen kan være kort eller lang, det spiller ingen rolle så lenge du har det fint mens du er ute. Gjerne sammen med oss på en av våre mange fellesturer. Men også på egen hånd, alene eller sammen med dine egne turvenner.

I 2019 kan Ås Turlag feire sine første 5 år! Kanskje ikke det største jubileet, men vi markerer dette ved å utgi et helt nytt turhefte som vi trykker opp i 10.000 eksemplarer for gratis distribusjon til alle i Ås kommune – i tillegg til at det naturligvis legges ut for nedlasting på våre hjemmesider. Selv om vi inviterer til fellesturer i vår regi, av og til sammen med andre organisasjoner, vet vi at mange også vil oppleve naturen på egen hånd. Og at mange setter pris på at stier og turveier merkes og naturområder legges til rette for turgåing. Vi har funnet fram til og beskrevet 14 ulike turer som kan tas til fots og delvis med sykkel. For hver tur er det et kartutsnitt og en beskrivelse av hvor og hvordan traseen er. Vi håper du vil bruke heftet flittig.

 Ås Turlag vil også i 2019 fortsette arbeidet med å rydde, merke og vedlikeholde stier i kommunen. Vi oppdager selv stadig hvor mangfoldig vår egen kommunes natur og landskap er. Og vi vil så gjerne at flest mulig skal få samme gleden. Det er ikke nødvendig å reise til Himalaya, Lofoten, Hardanger eller Mallorca for å oppleve fantastisk utsikt, salt sjøsprøyt, brusende fossefall eller grufulle grotter. Vi har det her, i Ås og Follo:

Gå blåsti på Kjærnes til utsiktspunktet på Kopås og kyststi til Sjødal, se etter fossekallen på vandring langs Syverudbekken i vårløsningen, bli med på maituren til gruvene på Spro, sjekk ut hula på Tjuvåsen i skumringstimen. Du blir ikke skuffet!

2019 blir oppstartsåret for DNT på Breivoll Gård. Ås Turlag er entusiastisk medspiller i stedets videre utvikling, ikke minst sammen med Breivolls Venner som i årevis har stått på for at Breivoll skal gjenoppstå som en allmenhetens arena for friluftsaktiviteter. Vi håper at du som turgåer og Åsboer vil kunne nyte stedets fasiliteter og tilbud etter hvert som de utbygges. Uansett ligger Breivoll friluftsområde allerede klappet og klar til bruk for deg! Velkommen UT og håper å se deg i 2019!

Du kan laste ned hele turprogrammet for 2019 her

Vi har også laget en brosjyre med oppsummering av alle turene som blir sendt ut med Fjell og Vidde nr 1/2019, du kan laste ned en pdf-versjon her