Turer og aktiviteter

Nå ligger verdens nydeligste (?) steintrapper i Ås – og de er mer enn klare for dine steg i år og i all framtid. Disse trappene anno 2019 ser ut som de har ligger der bestandig og kommer til å ligge der hundrevis av år for et stadig økende ut-på-turfolk. Trappebyggerne er sherpaer fra Nepal, antakelig verdens beste i dette faget. De brukte 18 arbeidsdager på steinlegginga og resultatet er formidabelt. Vi er utrolig glade og stolte over at dette prosjektet, som også har kostet svært mange dugnadstimer blant våre egne frivillige, er realisert. Nå ligger de 278 steintrinnene fordelt på to lange og flere kortere trapper mellom Nebba og Sjødalstrand klare til å bli brukt av deg.nytt år står foran oss med en uendelighet av turmuligheter! 

På vei dit eller på vei hjem går du kanskje innom Breivoll gård, turfolkets storstue innerst i Bunnefjorden som DNT Oslo og omegn overtok forvaltningen av i 2019. Der anbefaler vi å ta deg en bolle! Her blir det garantert mye friluftsmoro for liten og stor framover.

Ikke nok med dette; høsten 2019 ble den nye Tangenrunden, en 6 km lang runde i Eldorskogen, ferdig ryddet og merket, nok et dugnadsprosjekt utført av våre frivillige.

Nytt av året er noe vi har kalt "Kyststimaraton 2020" som arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Det er ikke nødvendig med forhåndspåmelding på disse turene. Men husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!

2020 kommer til å bli et aktivt år for Ås turlag, og vi kan love å fortsette innsatsen for å gjøre det lett for deg å ta steget ut i naturen.

Du kan laste ned turprogrammet for 2020 her

God tur!