Turer og aktiviteter

Foto: Ås Turlag
2021 er kystens og friluftslivets år. Ås turlag har laget et program med varierte turer for vår- og sommersesongen, last ned turoversikt her. Noen går i spennende skogsterreng, andre i vakre kystnære områder. «Månedens langtur» den siste lørdagen/søndagen i måneden er blitt en tradisjon. Tirsdagsturene på dagtid fortsetter. Kyststimaraton-turene som vi arrangerte i fjor, var så populære at de gjennomfører vi i år også! Her kan du gå hele kyststrekningen fra Oslo til Østfold etappevis. Vi har også noen turer spesielt for barnefamilier.  Dette er turer som er litt mer tilrettelagt for barn og de er merket spesielt i turoversikten. DNT har utarbeidet egen smittevernplan i samråd med myndighetene, slik at det skal være trygt å delta på tur!
På grunn av koronasituasjonen har vi innført obligatorisk forhåndspåmelding og antallsbegrensing på alle turer inntil videre. Du kan lese mer om turene våre og melde deg på her på hjemmesidene våre, trykk på Se alle våre turer og aktiviteter nederst på denne siden.

Smitteverntiltak på tur.  

Ås turlag vil gjerne gjennomføre sine planlagte turer!  For å kunne gjøre dette, arrangeres fellesturene innenfor Ås kommunes gjeldende koronarestriksjoner.    Vi må være forberedt på at disse kan endre seg raskt, og turer kan derfor bli avlyst på kort varsel.   Ås kommune følger den nasjonale forskriften med tilhørende tiltak.

Derfor gjelder følgende: AnkerPå turen er det viktig å holde god avstand!  Bruk munnbind dersom dette ikke er mulig.   Deltagere må ikke dele mat/drikke eller utstyr. Det er deltagernes ansvar at smittevernreglene følges.

Det er påmelding til alle turene, - og enkelte turer har maks antall deltagere.  Du får bekreftelse fra turleder dersom du har fått plass på turen. 

Det skal være trygt å være med på tur!  Vi håper du kan få noen fine turopplevelser sammen med andre!

Christine Pehrson, leder Ås turlag