Nytt turhefte - Bli kjent med Fålemarka

Med støtte fra Gjensidigestiftelsen har vi utarbeidet et nytt turhefte med turtips for Fålemarka, helt nordvest i Ås kommune. Du kan laste ned det nye turheftet her. 

Fålemarka – som en forlengelse sørover fra Svartskog - er et viktig tur- og friluftssområde for innbyggerne i kommunene Ås, Ski og Oppegård med et samlet innbyggertall på ca 75 000. Stiene i området har ikke vært merket, mange stier har vært delvis tilgrodd og det har vært vanskelig å orientere seg.

Stigruppa i Ås Turlag startet derfor høsten 2015 å planlegge for rydding og merking av et nytt hovedstinett i Fålemarka, med utgangspunkt i viktigste eksisterende stier og ferdselsveier i området. Arbeidet har vært gjort på dugnad og med full støtte fra grunneierne i området og Ås kommune.

Høsten 2016 utarbeidet Ås Turlag en samlet sti- og skiltplan for Fålemarka og fikk midler fra Gjensidigestiftelsen til innkjøp av skilt og trykking av et turhefte for området. Takket være denne støtten, men mest av alt mange hundre timers dugnadsinnsats fra mange ildsjeler i området, er vi stolte av å kunne presentere Fålemarka som et spennende og godt tilrettelagt turområde for turglade i alle aldre!

Du kan laste ned det nye turheftet her

GOD TUR!

Skrevet av Terje Thurmann-Moe 24. mai 2017