Offisiell åpning av kyststien 3. september

Kyststien ved Breivoll
Kyststien ved Breivoll Foto: Ås Turlag

Lørdag 3. september kl. 11.00 åpner ordfører i Ås, Ola Nordal, en ny del av Kyststien i Akershus. Den nymerkede strekningen går fra Nesset innerst i Bunnefjorden til Sjødalstrand i Oppegård kommune, der merket kyststi går videre til Svartskog brygge.

Ås har en av Bunnefjordens vakreste kyststrekninger. Her finnes vakre strender, blankskurte svaberg, skjulte hytteidyller, gamle dampskipsbrygger og mye mere! Området innerst i Bunnefjorden er rikt på både nyere historie og gamle fornminner – her har mennesker bodd og virket i mange tusen år.

Den nye kyststistrekningen er kommet til gjennom et samarbeid mellom Ås kommune og DNT Ås Turlag. Ås kommune har bygd ny gangvei fra Breivoll til Strandengveien. Samtidig har stigruppa i Ås Turlag gjennomført rydding av stier og merking av kyststien på dugnad. Oslofjordens Friluftsråd har bidratt med rådgiving underveis.

I forbindelse med åpningen arrangerer Ås Turlag vandring langs den nye kyststitraseen fra Nesset inn til Sjødalstrand, og tilbake til Nesset via Sjødal og oldtidsveien. Turen starter umiddelbart etter åpningen kl 11 og oppmøtested er i Breivollveien ved nedgangen til den sørligste stranden på Breivoll. Les mer her.

Denne dagen er det også Friluftsdag på Breivoll i regi av Breivolls venner og flere foreninger og lag i Ås. Aktivitetene starter kl 13, les mer her.

Foto: Ås Turlag

Skrevet av Inger Rødseth 28. august 2016