Kyststien er merket fra Nesset til Sjødalstrand!

Breivoll
Breivoll Foto: Ås Turlag

Arbeidet med å etablere kyststi i Ås er nå i full gang, og går framover med raske skritt. Nå kan du gå på merket kyststi helt fra Nesset til Sjødalstrand i Oppegård kommune!

I løpet av de siste ukene er hele strekningen fra Nesset til Sjødalstrand merket med skilt. Arbeidet er utført på dugnad av stigruppa i Ås Turlag. Ås kommune jobber med å forbedre det våte partiet mellom Breivoll og Strandengveien, og er snart i mål med det. Stigruppa har også ryddet og utbedret det vanskelige partiet mellom Nebba og Sjødalstrand. Det gjenstår fortsatt en del arbeid, som etablering av informasjonstavler og avstandsskilt - men det er også underveis. Hva med å prøve kyststien på egenhånd som søndagstur?

Kyststien i Ås starter på Nesset, går over friluftsområdet Breivoll med sine flotte badeplasser og vakre løvskog, og videre fram til Kjærnes brygge, en av de mange gamle dampskipsbryggene i Bunnefjorden. Her tar stien av opp gjennom boligområdene ved Kjærnes og opp til Nebbaveien, som vi følger fram til Nebba brygge.  Deretter går stien videre gjennom det idylliske hytteområdet på Nebba. Herfra går vi litt opp i høyden, gjennom vakker furuskog med flott utsikt over fjorden - men obs! her er det et par bratte partier. Vi krysser kommunegrensen til Oppegård og kommer til Sjødalstrand – enda en av Bunnefjordens mange skjulte perler!

Herfra kan du vandre videre til Svartskog og Ingierstrand - og kanskje helt fram til Hvervenbukta i Oslo kommune, hvis du virkelig vil ha deg en langtur. Du kan også legge tilbaketuren fra Sjødalstrand på blåmerket sti opp til Sjødal og oldtidsveien tilbake til Kjærnes - eller du kan rett og slett gå kyststien tilbake igjen!

God tur!

Dugnadsgjengen bygger klopp ved Sjødalstrand
Dugnadsgjengen bygger klopp ved Sjødalstrand Foto: Ås Turlag
Klikk her for å skrive ingress. Viktig at dette tekstfeltet ikke fjernes, for å sikre at artikkelen har en ingress.
Klikk her for å skrive tekst.

Skrevet av Terje Thurmann-Moe 22. april 2016