Kom deg ut-dagen - på egenhånd!

Foto: Ås Turlag

Kom deg ut - det er Norges nasjonale turdag. Dagen er ikke avlyst, den får bare en annen drakt i år.  Det planlagte fellesarrangementet på Breivoll den 6. september blir det ikke noe av - i stedet oppfordrer vi til tur og aktiviteter på egenhånd! 

Prøv f.eks den nyåpnete Tangenrunden i Kroerskogen, eller Åsrunden.  Kafèen på Breivoll gård er åpen for servering både lørdag og søndag. Det blir også spesielt innmeldingstilbud i DNT (Sjekk DNT sine sider).

Under finner du noen smarte "tur-apper" som kan være fin inspirasjon til hyggelige ting å gjøre!

God Kom deg ut-dag!


Tur-appen KulTur  

Laget for barn mellom 4 og 12 år der man registrerer turlengde og får poeng for aktiviteter. Den passer både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Aktivitetene har ulik vanskelighetsgrad. Man får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger. Gratis både for iPhone og Android. Androidversjonen er klar til bruk 4. september.​​​​​​​


Digitale friluftskurs 

DNTs nye digitale friluftskurs er enkle å ta og består av flere små kurs, som samlet skal gi kompetanse, tips og triks til hvordan drive enkelt friluftsliv. Kurspakken består av seks moduler som tar for seg blant annet turplanlegging, utstyr, kart og kompass og hvordan du sover ute for første gang. De gir også en innføring i allemannsretten og sporløs ferdsel.    
   
UT.no 

DNT består av 57 medlemsforeninger fra Kristiansand til Hammerfest. De er eksperter på sitt turområde og har drøssevis av nærturtips. På UT.no finner du turtips i alle vanskegrader både når det gjelder toppturer, skogsstier, sykkel - og padleturer.

Skrevet av Terje Thurmann-Moe 3. september 2020