Månedens langtur: Tur til Håøya på Olsok-dagen 29. juli

Fellestur

Dato
29. juli 2018 kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ås Turlag har arrangert langtur på Håøya flere ganger.  Tur blir det denne sommeren også,
men med ny vri. Ås Historielag og Turlaget har blitt enige om et samarbeidsopplegg. Terje Bråthen fra Drøbak er engasjert som guide og har tidligere bevist at han er uhyre kunnskapsrik om Håøyas forsvarshistorie fra Napoleons-krigene og fram til vår tid. Ås historielag har ved flere anledninger viet forsvarshistorien oppmerksomhet. Dette blir for alle historieinteresserte en fin anledning til å få påfyll om viktige sider av landets og regionens historiske bakteppe.

Turen starter fra Sundbrygga søndag morgen kl. 09.30 til Ormeleia. Så går vi opp ‘kanonveien’, over toppen på Håøya, som også er det høyeste punktet i Frogn og videre ned til Midtøya. Der ‘tar vi inn’ på bonde Helge Haugens Naturverksted og får høre hvordan han har ‘tatt Håøya tilbake’, som han selv uttrykker det, ved hjelp av geiter og egen osteproduksjon. Kaffe og skillingsboller serveres det også der. Produksjon av sprengstoff har det også vært på øya, under første verdenskrig. Naturmessig
er jo Håøya helt spesiell med registret havørn siden 2008 og et enetående botanisk mangfold , for å nevne noe av det som kan oppleves på Olsok-dagens langtur. – Ta med mat og drikke, klær etter værforholdene, og båten går tilbake til Drøbak kl. 16.30. Det er gratis for alle å delta; bortsett fra båt-turen og ingen påmelding på forhånd.

Follo Museum på Seiersten fyller 70 år i år. Tradisjonen tro markerer museet Olsok med et arrangement der både 70 år med museumsvirksomhet i Follo og vikinge-kvinnene i kunsten, vies oppmerksomhet. Prost Hege Fagermoen holder Olsok-gudstjeneste. Det hele starter kl.18 og avsluttes kl. 21. Det serveres rømmegrøt og mye mer på museet. Dette kan jo være en fin måte å avslutte dagen på.   - Har du spørsmål om turen, kan du ringe turleder, mob 97665009.

Lengde: 10-15 km, ca 5 timer + pause
Vanskelighetsgrad: Middels
Oppmøte: Sundbrygga, nord for Drøbak kl 09.30 
Turleder: Jon Kr. Øiestad, tlf 976 65 009
DET ER IKKE NØDVENDIG MED FORHÅNDSPÅMELDING

Månedens langtur: Tur til Håøya på Olsok-dagen 29. juli

Ås Turlag har arrangert langtur på Håøya flere ganger.  Tur blir det denne sommeren også, men med ny vri. Ås Historielag og Turlaget har blitt enige om et samarbeidsopplegg. Terje ...

Kontaktinformasjon:

  • Jon Kr. Øiestad
  • Tlf. 976 65 009