Rundtur fra Fløyspjeld til Frogn kirke

Fellestur

Dato
23. oktober 2021 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nesodden Turlag
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Denne turen arrangeres av Ås og Nesodden turlag i fellesskap. Vi starter fra parkeringsplassen ved Fløyspjeld og følger veien det første stykket, mot Bånn. Derfra følger vi stien inn mot Froen hovedgård og Frogn kirke. Vi går i idyllisk natur inn til Froen hovedgård, som er den største og en av de eldste gårdene i Frogn. På veien passerer vi to gamle husmannsplasser, Østre og vestre Bråten, som ikke eksisterer lenger, tverrforbindelsen til Oslofjordtunnelen har tatt alt. Ved Froen hovedgård tar vi en kikk på gården og kirken før vi tar turen tilbake mot Fløyspjeld. Her passerer vi Jomfruhammeren. Det hevdes at denne figurerer i en bok av Trygve Gulbrandsen, som i feriene bodde hos sine besteforeldre i Vestre Dal i Skaubygda. Vi går videre inn til den tidligere møllerboligen ved Nymølleåsen. Herfra går vi opp til Tjuvåsen og ser på Tjuvåsen hule, som bl.a. sies å ha vært gjemmested for en røverbande! Vi går videre til Tjuvåsen bygdeborg hvor vi nyter utsikten over Bunnefjorden inn til Oslo. Derfra går vi ned til isdammen og tilbake til Fløyspjeld.

Lengde: ca 10 km
Vanskelighetsgrad: Lett
Maks antall: 40
Oppmøte: Parkeringsplassen ved Fløyspjeld kl 11.00 (buss 570 kl 09.58 fra Nesoddtangen er der 10.41)
Turledere: For Ås turlag Wenche L. Kverneland, tlf 917 04 949, for Nesodden turlag Hanna M. Krange, tlf 934 58 564

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Rundtur fra Fløyspjeld til Frogn kirke

Denne turen arrangeres av Ås og Nesodden turlag i fellesskap. Vi starter fra parkeringsplassen ved Fløyspjeld og følger veien det første stykket, mot Bånn. Derfra følger vi stien inn mot ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hanna Maria Krange
  • Wenche L. Kverneland