Familietur: Fålesloråsen via Sjøskogen til Breivoll

Fellestur

Dato
5. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Komdegutdagen, Barnefamilietur
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Fra Fålesloråsen til Sjøskogen går vi gjennom vernet skog på selve Kom deg ut-dagen. Videre sørover fra Sjøskogen passerer vi vernet naturområde og vi passerer restene av Pollen gård. Det blir spennende historier om vikinger og urgårder for barna underveis. 🙂 Ved Pollevann tar vi gjerne en lenger rast ved den lille badestranden før vi fortsetter i retning Breivoll. Pollevannet er en idyllisk innsjø som i tidligere tider var en del av Bunnefjorden. Vi kommer etter hvert inn på kyststien og ankommer Breivoll fra nord. 

Turen går i rolig tempo gjennom variert terreng og natur. Vi tar oss gjerne tid til å se nærmere på natur og historie underveis. Turen egner seg godt for barnefamilier og er en fin mulighet til å gjøre seg mer kjent i denne delen av Ås og turmuligheter til Breivoll. Og med åpen kafe ved målstreken er det muligheter for å avslutte turen med en bolle eller annet godt.

Vi har oppmøte ved Bamseveien på Fålesloråsen eller på Sjøskogen der merket sti til Breivoll går inn fra veien Ulveleina. En turleder møter på hvert sted. De to gruppene møtes på stien ved Sjøskogen og herfra går vi sammen retning Breivoll. 

Vanskelighetsgrad: Lett

Lengde cirka 4 km
Oppmøte: A) Bamseveien på Fålesloråsen eller B) på Sjøskogen der merket sti til Breivoll går inn fra veien Ulveleina.

Turleder: Mathias Eckholdt

 

Medturleder: Inger Helen Jensen

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Mathias Eckholdt