Familietur: Fålesloråsen via Sjøskogen til Breivoll

Fellestur

Dato
5. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barnefamilietur
Arrangør
Ås Turlag

Fra Fålesloråsen til Sjøskogen går vi gjennom vernet skog. Videre sørover fra Sjøskogen passerer vi vernet naturområde og vi passerer restene av Pollen gård. Det blir spennende historier om vikinger og urgårder for barna underveis. 🙂 Ved Pollevann tar vi gjerne en lenger rast ved den lille badestranden før vi fortsetter i retning Breivoll. Pollevannet er en idyllisk innsjø som i tidligere tider var en del av Bunnefjorden. Vi kommer etter hvert inn på kyststien og ankommer Breivoll fra nord. 

Turen går i rolig tempo gjennom variert terreng og natur. Vi tar oss gjerne tid til å se nærmere på natur og historie underveis. Turen egner seg godt for barnefamilier og er en fin mulighet til å gjøre seg mer kjent i denne delen av Ås og turmuligheter til Breivoll. Og med åpen kafe ved målstreken er det muligheter for å avslutte turen med en bolle eller annet godt.

Vi har oppmøte ved Bamseveien på Fålesloråsen eller på Sjøskogen der merket sti fra boligfeltet (der det er DNT tavle, stedet heter Ulveleina) møter grusveien som kommer fra Tusenfryd. De to gruppene møtes på denne grusveien i skogen nord for Sjøskogen og herfra går vi sammen retning Breivoll. 

Vanskelighetsgrad: Lett

Lengde cirka 4 km
Oppmøte: A) Bamseveien på Fålesloråsen eller B) ved grusveien fra Tusenfryd nrd for Sjøskogen der stien kommer inn fra boligfeltet (Ulveleina).

Turleder: Mathias Eckholdt

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Mathias Eckholdt