Kyststimaraton 4 – Fra Drøbak til Son

Fellestur

Dato
12. september kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Kyststien
Arrangører
Ås Turlag, DNT Oslo og Omegn , Nesodden Turlag , Nordre Follo Turlag , Vestby Turlag
Turområde
Oslofjorden (se kart)

Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra Oslo i nord helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Det er ikke nødvendig med forhåndspåmelding på disse turene. Men husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!   
         

Fra Drøbak torg går vi sørover til Torkildstranda, og følger Elleveien over til Skiphelle. Derfra gjennom Ekeberg hyttefelt og over til Kjeppestadbukta, på bru over Solbergelva der vi forlater Frogn kommune. Herfra følger vi blåmerket sti til Pyttskog og veien gjennom hyttefeltet før vi igjen er på blåmerket sti ned mot Nedre Ramme. Fra Rammebråten følger vi kyststimerket vei gjennom Hvitsten fram til sherpatrappa ned til Emmerstad. Her tar vi en god pause før vi går videre langs blåmerket sti i fjæra til Krokstrand. Videre på blåmerket sti i skogen fram til Hulvik og videre til vi stier og småveier gjennom idylliske Kjøvangen. Her går vi over Vardåsen med flott utsikt over Breiangen ned gjennom eikeskogen til Stavnes og bilvei/fortau den siste kilometer fram til Son.

Lengde: ca 22 km 
Vanskelighetsgrad: Krevende
Oppmøte: Drøbak torg kl 10:00
Turleder: Svein Skøien, tlf 993 59 159 

Kyststimaraton 4 – Fra Drøbak til Son

Kyststimaraton 2020 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 forskjellige lørdager – fra Oslo i nord helt fram til ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Svein Skøien